Tarina Salliva designin synnystä

Moikka!

Mukavaa että olet siinä! 

Salliva Design on yhden naisen yritys, jossa minä Tuula teen korviksia kotimaisesta puusta. Maalaan laadukkaan Koskisen vanerilta hankitun vanerilevyn alkoholimusteella molemmin puolin ja laitan päälle suojaavan lakkakerroksen. Sen jälkeen toimitan maalatut levyt laserleikkuriin, jossa palat leikataan minun toiveiden mukaisesti. Jälki on todella siistiä ja reunoista jää kauniin tummanruskeat. Sitten alkaakin vimmattu korujen kasaaminen. Niitähän voi yhdistellä miten haluaa ja ne voi laittaa kumpi puoli tahansa eteenpäin tai taakse. Valinnanvaikeus iskee mulle myös siinä vaiheessa, kun pitää päättää laitanko nappikiinnityksen vai koukun! 🙂 Korujen metalliosat ovat suomessa testattuja ja tutkittuja ja ne ovat nikkelittömiä, lyijyttömiä ja kadmium vapaita. Koukut ovat hopeoituja, kullattuja tai kirurginterästä ja tapit ruostumatonta terästä. Jokainen pari on uniikki! Korut, isoimmatkin ovat ihanan kevyitä pitää! Muotoja on paljon, värivaihtoehdoista puhumattakaan.

Kerron sulle pienen tarinan Salliva designin synnystä…

Loppusyksystä -20, bongasin instassa erään alkoholimustetyön, johon ihastuin sydänjuuriani myöden. Tuli pakottava tarve kokeilla tätä tekniikkaa myös itse. Sinä syksynä mulla oli jotenkin muutenkin pinnalla käsitöiden teko, kokeiluja uusilla materiaaleilla. No mutta siis, ei muuta kun tuumasta toimeen! Kaveri tuli viikonlopuksi ja oltiin sovittu että pidetään ”kässäviikonloppu” ja kokeillaan mm tätä alkoholimustemaalausta. Niinhän siinä sitten kävi, että me ihastuttiin siihen molemmat. 

Mulla on elämässä meneillään ihana vaihe, kun lapset on jo aikuisia ja on aikaa omille jutuille. Alkoholimustemaalaus vei mut totaalisesti mennessään! Hyvä että töissä maltoin käydä. 🙂

Krooninen innostuja, ei muuta kun tuumasta toimeen!

Mä oon aina tykännyt korviksista, näyttävistä sellaisista (en osaa käyttää esim. pientä helmikorua korvassa). Maaliskuussa -21 tuli mieleen, että pystyyköhän vaneria maalata alkoholimusteella? Viesti mun ”gurulle” Johannalle, ja myönteisen vastauksen jälkeen ei muuta kun kokeilemaan! Tein ensin 20 paria. Laitoin ne faseen ja ne oli myyty parissa tunnissa. Tein 30 paria lisää ja nekin meni heti. Siitä se ajatus sitten lähti. :-). 

Mikä nimeksi?

Nimeksi brändille halusin jonkun suomalaisen naisen nimen. Selailin almanakkaa ja melko nopeasti silmät jäivät Sallin kohdalle. Se nimi muuttui nopeasti Sallivaksi, koska; Aluksi kun leikkasin palat käsin ja hioin ne, niin palat eivät todellakaan olleet symmetrisiä 🙂 niissä saattoi olla säröjä ja palat olivat muutenkin keskenään hyvin erilaiset. 

Tuli mieleen me ihmiset. Miten mekin ollaan kaikki persoonia. Me harvoin ollaan symmetrisiä. Meissä lähes kaikissa on arpia tai jotain muuta omalaatuista, luonteesta puhumattakaan ja se tekee meistä Uniikkeja!  

innostuksella on hintansa….

1.5.2021 perustin toiminimen Salliva design. Hain ja sain Lahden kaupungilta  yrityspalvelusetelin, jonka avulla perustin verkkokaupan! Kauppa aukesi 1.9.2021.

Ekan puolen vuoden aikana tuli päätyön ohella tehtyä korviksia ja kaikkea tähän liittyvää sen verran paljon että meinasi iskeä uupumus, joten vetäsin ”hätäjarrua”! Järjestin asiat niin että elokuussa-21 jäin pois päivätyöstä vuodeksi. Aion ottaa iisimmin ja antaa tilaa taiteelle ja luovuudella. Aika näyttää mitä tämä välivuosi kosmetologin työstä tuo tullessaa…innolla odotan!

1.9.2022 Vuosi vierähti ja tuli päätöksen aika! Olisi ollut hullua heittää pois kaikki tämä tehty työ Sallivan parissa, joten päätin lopettaa kosmetologin työn, ainakin tällä erää. Sallivasta tuli mulle uusi kokopäivätyö! 

 Mistä idea korvikseen sitten syntyy?

Niinkuin kaikki taide, myös ideat Sallivan korviksiin syntyvät sen enempää miettimättä… luottaen intuitioon. Inspiroituen milloin mistäkin 🙂 Menen pajalle ja otan sellaiset väripullot käteen mitkä silloin ”kutsuvat”. Levitän värit fiiliksen mukaan ja kuivaan ne myös niin. Alkoholimustetta ei ihan mahdottomasti pysty ”käskien” liikuttamaan vanerilla, joten parasta on vaan luottaa omaan värisilmään ja antaa mennä! 

Korvisten muoto saattaa olla kotoisin jonkun kaverin tai asiakkaan toiveesta(toki omistakin ajatuksista) tai vahingosta! Välillä kesken ulkoilulenkin mieleeni saattaa tulla joku malli ja sitä sitten heti testaamaan!

Parasta korvisten tekemisessä on se kun saan palat leikkurista ja alan poistamaan suojamuoveja niistä – miten kuviot on osunut yhteen palaan ja mitkä värit siihen on osuneet! On ihanaa myös alkaa yhdistelemään pareja ja sitten kun se on valmis ja kiinnitän parin taustapahviin, huokaisen useasti että ”ai vitsi miten ihanat näistäkin tuli”! 

Ihanaa jos sinäkin tykkäät ja kiitos kun tuet pienyrittäjää! 

Terkuin Tuula