Tarina Salliva designin synnystä

Moikka!

Mukavaa että olet siinä! Salliva Design on yhden naisen yritys, jossa minä Tuula teen korviksia kotimaisesta koivusta. Maalaan vanerin alkoholimusteella molemmin puolin. Piirrän ääriviivat ja leikkaan palaset itse. Korujen metalliosat ovat suomessa testattuja ja tutkittuja ja ne ovat nikkelittömiä, lyijyttömiä ja kadmium vapaita. Korvikset ovat kaikki siis täysin käsintehtyjä, ei pelkästään käsin kasattuja. Jokainen pari on uniikki! Korut, isoimmatkin ovat ihanan kevyitä pitää! Muotoja on paljon, värivaihtoehdoista puhumattakaan.

Kerron sulle pienen tarinan Salliva designin synnystä…

Loppusyksystä -20, bongasin instassa erään alkoholimustetyön, johon ihastuin sydänjuuriani myöden. Tuli pakottava tarve kokeilla tätä tekniikkaa myös itse. Sinä syksynä oli jotenkin muutenkin pinnalla käsitöiden teko, kokeiluja uusilla materiaaleilla. No mutta siis, ei muuta kun tuumasta toimeen! Kaveri tuli viikonlopuksi ja oltiin sovittu että pidetään ”kässäviikonloppu” ja kokeillaan mm tätä alkoholimustemaalausta. Niinhän siinä sitten kävi, että me ihastuttiin siihen molemmat. 🙂

Mulla on elämässä meneillään ihana vaihe, kun lapset on jo aikuisia ja on aikaa omille jutuille. Alkoholimustemaalaus vei mut totaalisesti mennessään! Hyvä että töissä maltoin käydä. 🙂

Krooninen innostuja, ei muuta kun tuumasta toimeen!

Mä oon aina tykännyt korviksista, näyttävistä sellaisista (en osaa käyttää esim. pientä helmikorua korvassa). Maaliskuussa -21 tuli mieleen, että pystyyköhän vaneria maalata alkoholimusteella? Viesti mun ”gurulle” Johannalle, ja myönteisen vastauksen jälkeen ei muuta kun kokeilemaan! Tein ensin 20 paria. Laitoin ne faseen ja ne oli myyty parissa tunnissa. Tein 30 paria lisää ja nekin meni heti. Siitä se ajatus sitten lähti. :-). 

Mikä nimeksi?

Nimeksi halusin jonkun suomalaisen naisen nimen. Selailin almanakkaa ja melko nopeasti silmät jäivät Sallin kohdalle. Se nimi muuttui nopeasti Sallivaksi, koska;

Korvikset ovat persoonallisia. Ne ei ole aina symmetrisiä. Pyöreät ei ole täysin pyöreitä. Ne saattaa olla eriparisia.  Tuli mieleen me ihmiset. Miten mekin ollaan kaikki persoonia. Me harvoin ollaan symmetrisiä. Meissä lähes kaikissa on arpia tai jotain muuta omalaatuista, luonteesta puhumattakaan ja se tekee meistä Uniikkeja! Persoonallisia!

innostuksella on hintansa….

Korviksista tykättiin niin paljon ystävien ja tuttujen parissa, joten päätin perustaa verkkokaupan, ammattilaisen avustuksella, jonka mahdollisti Lahden kaupungilta saatu yrityspalveluseteli! Kauppa aukesi 1.9.2021.

Ekan puolen vuoden aikana tuli päätyön ohella tehtyä korviksia ja kaikkea tähän liittyvää sen verran paljon että meinasi iskeä uupumus, joten vetäsin ”hätäjarrua”! Järjestin asiat niin että elokuussa-21 jäin pois päivätyöstä vuodeksi. Aion ottaa iisimmin ja antaa tilaa taiteelle ja luovuudella. Aika näyttää mitä tämä välivuosi kosmetologin työstä tuo tullessaa…innolla odotan!

Alkoholimuste taipuu moneen. Tulevaisuus tulee näyttämään mitä kaikkea siitä keksinkään! Sen kuitenkin lupaan että sekin on tehty rakkaudella, innostuksella ja intuitiolla.

 

Mistä idea korvikseen sitten syntyy?

Niinkuin kaikki taide, myös ideat Sallivan korviksiin syntyvät sen enempää miettimättä… luottaen intuitioon. Inspiroituen milloin mistäkin 🙂 Menen pajalle ja otan sellaiset väripullot käteen mitkä silloin ”kutsuvat”. Levitän värit fiiliksen mukaan ja kuivaan ne myös niin. Alkoholimustetta ei ihan mahdottomasti pysty ”käskien” liikuttamaan vanerilla, joten parasta on vaan luottaa omaan värisilmään ja antaa mennä! 

Korvisten muoto saattaa olla kotoisin jonkun kaverin tai asiakkaan toiveesta(toki omistakin ajatuksista) tai vahingosta! Välillä kesken koiralenkin mieleeni saattaa tulla joku malli ja sitä sitten heti testaamaan!

Parasta korvisten tekemisessä on se kun tuote valmistuu vaihe vaiheelta pikkuhiljaa ja innostun joka vaiheessa enemmän ja enemmän siitä kuin hieno ja yksilöllinen siitä tuli!! Sallivan korvikset eivät ole täydellisen muotoisia, eivätkä välttämättä symmetrisiä. Parin toinen osa saattaa olla hieman eri kokoinen tai muotoinen. Niin sen haluankin olla. Niinhän me ihmisetkin ollaan… täydellisen epätäydellisiä! 

Ihanaa jos sinäkin tykkäät ja kiitos kun tuet pienyrittäjää! 

Terkuin Tuula